mandag, oktober 23, 2006

Paris - Baguettens hovedstad

I den netop afsluttede weekend tog hele Leuven holdet inkl. ledsager til Paris. At vi alle skulle derned på samme tid var mere eller mindre tilfældigt, men ikke mindre hyggeligt af den grund. Vi lejede en bil hvor alle 8 kunne sidde og lavede et lille roadtrip ud af det, og var fremme fredag formiddag.

Min tur til Paris var en fødselsdagsgave fra Anne, så hun blev trukket rundt til alle de ting JEG gerne ville se - og hun klarede det med oprejst pande. Jeg har ikke været i Paris siden jeg var 4 år, så det meste af min erindring af byen krævede en mindre genopfriskning. Vi startede derfor fredag med en tur op ad Champs-Elysées til den gamle triumfbue.

Herfra gik turen til Eiffeltårnet - hvor vi naturligvis valgte at tage turen op på samme tidspunkt som alle andre turister i Paris. Det tog os over to timer at komme op på 3. etage og være der i et kvarter, og så komme ned igen. Øv... Men udsigten var flot! I billedarkivet kan i se udsigten over Louvre! HOLD KÆFT HVOR ER DET ET STORT MUSEEUM!!

Om aftenen spiste vi med de andre på en lousy restaurant - som vi som så mange andre turister blev lokket ind på. Man tror, at man er meget klogere end de andre turister....

Lørdag var vi på marked og et smut på Louvre. Museet er så stort, at man kan bruge dage derinde - så vi valgte at rationalisere lidt med tiden og valgte tre ting ud: Mona Lisa, Venus de Milo og Hammurabis Lov (en af de første nedskrevne love fra 1700 år f.kr. - der behandler mange emner såsom familieret, erstatningsret og strafferet. Jeg kan give et eksempel fra loven: Hvis en murer bygger et hus, og ejeren dør som følge af at huset falder sammen skal mureren dræbes. Hvis det falder sammen og ejerens barn dør - skal murerens barn dræbes.)
Så håndværkere i dag skal bare være glade for den måde vi behandler dem på. Nu kender i altenativet!

Om aftenen spiste vi på en rigtig lækker restaurant i Mont Matre som vi havde fået anbefalet fra en fælles veninde: Tak for tippet Karina - du er alletiders!

Søndag stod også på populære turistmål - Den nye triumfbue, Napoleons grav og Notre Dame blev krydset af på listen. Inden vi tog hjem mødtes vi over en kop espresso (man er vel i "Pari") med Emil og Janett, der også var et smut i Paris.

Super fed tur, Super fed by og kan kun på det super fedeste anbefale den!