mandag, oktober 23, 2006

Antwerpen - Diamantens hovedstad

I tirsdags (den 17. okt) tog Anne og jeg til Antwerpen - en af Belgiens storbyer, især kendt for den omfattende diamanthandel, der finder sted. Mere om det senere.

Inden vi tog et nærmere kig på dem gik vi rundt i byen og shoppede i de mange tøjbutikker som byen også kan prale af. Derudover var der de sædvanlige gamle flotte bygninger og pladser.

Der var dog noget usædvanligt i byen - halvfulde unge studerende, der tilbød at man kunne kaste æg på dem for den nette sum af 0,5 Euro. Hmmm... De lignede mest af alt medicin-studerende efter en uges rustur uden adgang til nogen form for sanitering = Fint klamme!! Jeg takkede nej til tilbuddet - idet jeg frygtede for de følger kontakten med dette "menneske" kunne have - et kast bestod nemlig i at knuse ægget ud i håret på dem! Mærkeligt!, og der var faktisk en del af dem. Kønt var det ikke.

Efter denne uciviliserede oplevelse tænkte vi at en tur ned til diamantkvarteret måtte være på sin plads. Omvæltningen var ikke så stor som ventet. Kvarteret består af en række gader, hvorpå der side om side ligger en LANG række smykkeforretninger, alle hvis kvalitet umiddelbart ligner middelstandarden på ydre nørrbro. Det var ikke til at se, at 85 % af verdenshandlen af uslebne diamanter og 50 % af slebne diamanter røg igennem dette kvarter - men på den anden side - det var vel også meningen! Og et lille quiz-spørgsmål: Hvilken befolkningsgruppe står så bag al denne handel med dimanter? Rigtigt gættet: Jøderne. Imponerende handelsmænd det må man give dem!

Jeg har desværre ingen billeder fra denne tur da kamerat var glemt... Måske kommer der et billede op senere, da Kathrine tog nogle billeder på turen, som jeg ikke har fået endnu.